De talrijk opgekomen supporters zagen hoe VC Heist-Delhaize-Herenthout tegen het laatst geklasseerde Jaraco As hun tweede plaats in de stand diende te verdedigen. De eerste set ging veelbelovend van start, ondanks een hoog percentage opslagmissers.

Mede door een kill-block van middenspeelster Hannah Luyten op een drie meter aanval van As, stond het in geen tijd 16-9, niettegenstaande er al tal van kleine foutjes in het spel van VCHH slopen. De thuisploeg verhoogde echter de opslagdruk en kwam niet in de problemen omdat As hierop geen antwoord vond, wat zich vertaalde in 25-13 setwinst.

In de tweede set maakte VCHH het zichzelf moeilijk. Een 6-3 voorsprong werd door de terugkerende opslagmissers uit handen gegeven. VCHH keek in korte tijd tegen een 11-16 achterstand en een geel karton voor trainer Staf Torfs aan.

Mede door de inbreng van Shani Heylen werd de opslagdruk verhoogd en de achterstand weggewerkt, maar bij een 21-21 stand ging VCHH weerom onderuit door eigen fouten en ging de set naar de bezoeksters met 21-25.

Met de bordjes in evenwicht ging het spel in de derde set gelijk opgaand, maar langzaam aan zakte het vertrouwen in eigen kunnen bij VCHH, en na de zoveelste opslagmisser incasseerde de thuisploeg een opdoffer en ging As met 20-25 met de setwinst aan de haal waardoor de thuisploeg met 1-2 setscore met de rug tegen de muur stond.

De vierde set deed met 8-4 tussenstand beterschap vermoeden. De goede start schonk VCHH terug vertrouwen want As werd genoopt tot een time-out bij een 12-5 score. Deze spelonderbreking rendeerde voor de bezoeksters, die terugkwamen tot 15-12. VCHH herstelde de verhoudingen en drukte het gaspedaal verder in en won de set met overtuigende 25-17 cijfers, waardoor een tie-break de beslissing moest opleveren.

Hierin nam VCHH de beste start en werd er met een 8-4 stand van zijde gewisseld. As toonde zich echter een taaie brok en vocht zich uiteindelijk terug in de wedstrijd tot een 13-11 score. Deze keer ging As echter in de fout met de opslag, en de thuisploeg nam de matchbal in geschenkverpakking in dank aan, en won de match met 15-12.

Al met al een verdiende overwinning voor VC Heist Delhaize Herenthout, maar met zuur puntenverlies tegen een stug Jaraco As dat bij de beide leiders in het klassement toch telkens met een punt aan de haal ging. VCHH toonde weerom een groot strijdershart en sterke mentale weerbaarheid, maar moet toch komaf maken met de hoge eigen foutenlast om dergelijk slordig puntenverlies te beperken.

Door dit puntenverlies wipt Lizzards Leuven over VC Heist Herenthout naar de tweede plaats in de rangschikking. Halverwege de competitie toont zich reeds een afscheiding tussen de drie kopploegen en de rest, met promovendus Bepavoc op een verrassende vierde plaats.

De strijd om de podiumplaatsen belooft in de terugronde ongemeen spannend te worden voor de achtervolgers achter het stilaan ongenaakbare VHL.